【むぎゅっとパン食感】再現レシピ!お家でミスド風のむぎゅっとドーナツの作り方!!How To Make “East Doughnut”

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“むぎゅっと”した食感が特長のミスドのドーナツ。
さっそくお店で買って食感を味わいました♪
飽きが来ないドーナツですね♪
何度もお家で作ってみたくなるパンのようなドーナツ!!

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ミスド風 むぎゅっとドーナツ
【材料】6個
≪湯種≫ Yudane
強力粉 /Bread flour…50g
牛乳 /Milk …35ml
水 /Water…40ml

≪生地≫ Dough
強力粉 /Bread flour…100g
薄力粉 /Cake flour…25g
塩 /Salt…2g
砂糖 /Sugar…25g
ドライイースト /Instant dry yeast…2g
牛乳 /Milk…80ml
無塩バター /Unsalted butter…20g

≪ゴールデントッピング≫ Golden topping
粉砂糖 /Powdered sugar…30g
卵黄 /Egg yolk…5g

揚げ油 /Cooking oil

【作り方】
1 湯種を作る
ボウルに強力粉を入れ、合わせて沸騰させた水、牛乳を加えて粉っぽさがなくなるまで混ぜ、
あら熱を取って、ラップに包み冷蔵庫で約12時間寝かしておく。

2 ゴールデントッピングを作る
粉砂糖に卵黄を少しずつ加えて、フォークでそぼろ状にし、半日乾燥させる。さらに乾燥後にフォークで大きいものはつぶしておく。

3 生地を作る。
牛乳は電子レンジ600Wで約20秒温める。

4 ボウルに強力粉、薄力粉、ドライイースト、砂糖、塩、入れ混ぜ合わせる。3を入れてひとかたまりになるまで混ぜ合わせる。

5 台に4をのせてこねる。1の湯種をちぎりながら加えさらにこねる。
バターを加えてさらにこね、なめらかな生地になったら、ラップをかけ、35℃約50分1次発酵させる。

6 ガス抜きをしてから6等分に分け、丸めてぬれ布巾をして15分ベンチタイム。
35℃約30分2次発酵させる。

7 6を麺棒でのばして、2をふりかけ、1/3ずつ折ってさらに半分に折り、約25㎝の棒状にのばす。
ねじりながらさらにのばし成形する。

8 150℃の揚げ油で色よく揚げる。

【目次】
0:00 湯種の作り方
01:35 ゴールデントッピングの作り方
02:24 生地の作り方
10:24 揚げ方
11:46 完成

【Method】

1 Make Yudane
Put the bread flour in a bowl, combine boiled water and milk, and mix until not powdery.
Cool it down , wrap with plastic wrap and keep in the fridge for about 12 hours.

2 Make the golden topping.
Add yolk bit by bit to powder sugar and mix until small yellow crumb size. Then dry it for 1/2 ~ 1day and crush it again.

3 Make Dough
Warm the milk in a microwave at 600W for about 20 seconds.

4 Combine bread flour, cake flour, instant dry yeast, sugar, and salt.Add 3 and mix until it become one ball.

5 Put the dough on the board and knead.Add 1 Yudane while tearing and knead more.
Add butter and knead . When the dough is smooth, cover with plastic wrap and let it 1st fermentation at 35℃ for about 50 minutes.

6  After degassing divide into 6 pieces roll it up, cover with a wet cloth and let it sit for 15 minutes.
2nd fermentation at 35°C for about 30 minutes.

7 Roll out 6 with a rolling pin, sprinkle with 2, fold 1/3 at a time, fold in half again, and roll out into a 25 cm bar.
Twist and stretch to form.

8 Deep-fry at 150℃ .
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